main img main img main img main img main img main img main img main img

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Χερσόνησος, 19 Φεβρουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Ο Δήμος Χερσονήσου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγρότες που αντιτίθενται στην εφαρμογή του νέου φορολογικού καθεστώτος


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου κατά τη συνεδρίασή του στις 19 Φεβρουαρίου 2014 μετά από συζήτηση για το θέμα του Νέου Φορολογικού Καθεστώτος για του Αγρότες αποφάσισε ομόφωνα και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου εκφράζει την αντίθεση του και διαμαρτύρεται έντονα για την πρόθεση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το Νέο Φορολογικό Καθεστώς για τους Αγρότες.


Το μέτρο αυτό θα είναι καταστροφικό για τον αγροτικό κόσμο της Χώρας, με δεδομένο ότι η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το αγροτικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς.


Η εφαρμογή του Νέου Φορολογικού Καθεστώτος θα έχει ως συνέπεια τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών και η αγροτική παραγωγή να περάσει εξολοκλήρου στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, με αποτέλεσμα ο πολίτης να είναι έρμαιο της ακρίβειας και των διατροφικών σκανδάλων.


Είναι καταστροφικό για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας που αντί να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης και ανάπτυξης του, λαμβάνονται μέτρα για την περαιτέρω συρρίκνωση του.


Στηρίζουμε τον  αγώνα των αγροτικών φορέων και ζητάμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα συντελεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας.


Ο Δήμος Χερσονήσου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου δηλώνει ότι θα συμμετέχει ενεργά στο Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο της 20ης Φεβρουαρίου2014 στο Ηράκλειο.


Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στον Υπουργό Οικονομικών, σε όλους τους Βουλευτές  του Νομού Ηρακλείου και στην ΟΑΣΝΗ.


copyright © Δήμος Χερσονήσου