main img main img main img main img main img main img main img main img

Πρεσβευτές της πρόληψης και της ανακύκλωσης στην Κρήτη τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 18 Μαϊου, στην κατάμεστη αίθουσα  εκδηλώσεων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Χερσονήσου η ημερίδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, στα σχολεία του Δήμου.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Κώστα Παρλαμά, του Προέδρου του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ, κ. Βαρδή Φραγκιαδάκη και του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης,  κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, έγινε η παρουσίαση έργου και η περιγραφή του Οδηγού «Πρόληψη για μαθητές». Το πρόγραμμα προβολής στα σχολεία, πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου  και υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, το Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας και άλλους Δήμους και Φο.Δ.Σ.Α. της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, ένα θεσμό (ιδέα του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη), που προάγει την ιδέα της ανακύκλωσης στα σχολεία. Η συμμετοχή ήταν μαζική, με πάνω από 350 μαθητές και γονείς. Στo πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια πρόληψης Αποβλήτων για Μαθητές, με θέματα σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση, την ανάκτηση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κατασκευή πάνινων τσαντών από παλιές μπλούζες κλπ.

Με ενθουσιασμό τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στις παρουσιάσεις για την αποτροπή, ανάκτηση και ανακύκλωση υλικών του κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Κρήτη, στα δύο εργαστήρια της ΟΕΑ για την επιδιόρθωση ηλεκτρικών συσκευών και υπολογιστών και στην κατασκευή πάνινης τσάντας από παλιά μπλουζάκια που έφεραν όλοι οι μαθητές μαζί τους. Ακόμα έγινε ενημέρωση για την οικιακή κομποστοποίηση και τις δραστηριότητες του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ.

Τέλος ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Βαρδής Φραγκιαδάκης απένειμε τα βραβεία στους πρωταθλητές ανακύκλωσης, που τελικά όπως τόνισε και ο ίδιος είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα.  

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους Διευθυντές κυρία Αποστολίδου και κύριο Δαφέρμο, που συνέβαλαν στην άρτια συμμετοχή των μαθητών και την διοργάνωση της ημερίδας.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ανακύκλωσης, όλοι έθεσαν ως μελλοντικό στόχο, τη διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος τη νέα σχολική χρονιά, νέες δράσεις, και νέες καινοτόμες ιδέες, στη συνεχή  προσπάθεια του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ και του Δήμου Χερσονήσου για ένα περιβάλλον αντάξιο των αναγκών του τόπου και των νέων γενεών.  

 

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου