main img main img main img main img main img main img main img main img

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες Χερσονήσου με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone

 

 

Χερσόνησος, 22 Απριλίου 2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

 

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το
Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της
Vodafone

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.


Οι εξετάσεις που πραγματοποιούν δωρεάν οι Γενικοί Ιατροί κος Τζώρτζης Εμμανουήλ, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Λιμ. Χερσονήσου και κος Αποστολάκης Χαράλαμπος, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαλίων του Δήμου μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογραφήματα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, καθώς και μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο.


Οι εξετάσεις αυτές μεταφέρονται αυτόματα στους ειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

 

Το συντονισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής από πλευράς Δήμου έχει ο αρμόδιος σε θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής, Αντιδήμαρχος κος Σταυρουλάκης Νικόλαος.

 

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

 

Συγκεκριμένα, στην περιφέρεια της Κρήτης, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται με την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 28970-22042 (Π.Ι. Λιμ. Χερσονήσου) και 28973-40227 (Π.Ι. Μαλίων).

 


copyright © Δήμος Χερσονήσου