main img main img main img main img main img main img main img main img

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ "ΓΟΥΡΟΥΝΑ" ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

Χερσόνησος, 1η Αυγούστου 2014

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ "ΓΟΥΡΟΥΝΑ" ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

 

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου δηλώνει την πλήρη συμπαράταξη και συμφωνία της με την ανακοίνωση των φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων, με την οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα φαινόμενα παραβατικότητας που συμβαίνουν στα Μάλια, αλλά κυρίως για την ασυδοσία που επικρατεί και την αδυναμία πάταξης της κατάστασης αυτής.

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

 

Βασική συνιστώσα και δομικό στοιχείο της Πολιτικής της σημερινής Δημοτικής Αρχής υπήρξε η διασφάλιση βασικών έννομων αγαθών της Κοινωνίας και η κατοχύρωση της έκφρασης της προσωπικότητας.  Διαπιστώσαμε σύντομα ότι οι κάτοικοί μας αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ποιότητα ζωής τους, την ασφάλεια και την προσωπικότητά τους. Τα τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα άνευ οδηγού που κυκλοφορούσαν στον Δήμο και, κυρίως, στη Δημοτική Ενότητα Μαλίων δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα, με συνέπεια τα έντονα παράπονα και τις καταγγελίες των δημοτών, των κατοίκων και των παραθεριστών, οι οποίοι εκδήλωναν με κάθε τρόπο διαρκώς την αγανάκτησή τους και αγωνία για τη ζωή τους, την προστασία της περιουσίας τους και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

 

Η χαώδης αυτή κατάσταση, που ήταν πλέον ανεξέλεγκτη δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα των πράξεων και των παραλείψεων των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Κοινή διαπίστωση ήταν, ότι αυτή η πολύχρονη και προβληματική κατάσταση για να αντιμετωπιστεί, απαιτούσε από τη δημοτική αρχή και τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες τη λήψη δραστικών μέτρων.

 

Με υπευθυνότητα, πολιτική βούληση, συστηματική μελέτη και προσπάθεια, αλλά κυρίως με σωστή αξιοποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, ξεπερνώντας πολλά προβλήματα, αντιστάσεις και απειλές για τη ζωή μας εκδώσαμε κανονιστική απόφαση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

 

Αυτή την κανονιστική απόφαση, συζητήσαμε έγκαιρα με την Αστυνομική Αρχή, τον χειμώνα του 2013 και ζητήσαμε την πλήρη εφαρμογή της, επειδή μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, αυτών των θεμάτων επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)

 

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω, ότι οι αντιστάσεις που υπάρχουν για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία των πολιτών είναι μεγάλες.

 

Θυμίζω την υπαναχώρηση της Υπουργού Τουρισμού, η οποία είχε δεσμευτεί να ρυθμίσει το πρόβλημα, σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου μας. Επίσης επισημαίνω ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υπήρχαν υποψήφιοι σε συγκεκριμένο συνδυασμό, οι οποίοι δήλωναν ευθέως ότι εκπροσωπούν τον κλάδο των επιχειρήσεων ενοικίασης τριτρόχων και τετράτροχων οχημάτων. Μάλιστα ο επικεφαλής του συνδυασμού δήλωνε ότι θα καταργήσει την κανονιστική απόφαση του Δήμου.

 

Κάνω έκκληση με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, το οποίο εύχομαι να είναι το τελευταίο, οι αρμόδιες αρχές, επιτέλους, να εφαρμόσουν την κανονιστική απόφαση του Δήμου για τα τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα, αλλά και αυτές που αναφέρονται στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης και στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων. 

  

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου

 

Ζαχαρίας Δοξαστάκης

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου