main img main img main img main img main img main img main img main img

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση Let 's do it Greece στο δήμο Χερσονήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 29 Απριλίου η εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2018» με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις»  στο Δήμο Χερσονήσου.

Εθελοντές κάθε ηλικίας, το 2ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου με εμψυχωτή – συντονιστή την Ομάδα Νεολαίας Χερσονήσου και με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» πραγματοποίησαν δενδροφύτευση και καθαρισμό παραλίας στην κατασκήνωση στο Κοκκίνη Χάνι.

Το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο, αφού οι δράσεις σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 2.000, με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.

Yπεύθυνος συντονισμού της δράσης ορίστηκε ο κ. Γιάννης Μηλάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Νεολαίας του Δήμου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στο σύνολο των εθελοντών που συμμετείχαν τόσο στο κάλεσμα του Δήμου όσο και στα σημεία που έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία του Δήμου μας, κόσμος που πρωταγωνιστεί σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Το δικό μας σύνθημα ως νεολαία είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα και πρέπει να συμβάλλουμε με διάθεση και με σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον, να αναδείξουμε τη σημασία της συνεργασίας και της συμμετοχής στην καθαριότητα της πόλης, του χωριού μας, του τόπου μας,» ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε και τη διοίκηση και το προσωπικό του ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. για τη συνδρομή τους στην επιτυχία της δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή πανελλαδική εκστρατεία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου. Επίσης, η δράση πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

5/

copyright © Δήμος Χερσονήσου