main img main img main img main img main img main img main img main img

25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ, 12 - 20 Απριλίου

Στο Ηράκλειο, στο Φιλωνίδειο στη Χερσόνησο και στις Αρχάνες θα διεξαχθεί το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου 2019 με την συμμετοχή 800 αθλητών από 31 χώρες από όλο τον κόσμο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων  το Δήμο Χερσονήσου και την ΕΠΦΑΝΗ.
Πάνω από τριάντα (30) χώρες από όλες σχεδόν τις περιοχές του πλανήτη στέλνουν τις σχολικές ομάδες που πρώτευσαν στο εσωτερικό τους πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, για να διεκδικήσουν το παγκόσμιο τίτλο. Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Γιώργος Τερζάκης, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) Ρένος Πιτάλης, η Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Μαρία Καλουδιώτη, η εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής Ροδούλα Σπετσωτάκη αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των αγώνων που θα προβάλλουν την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναλυτικά σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:  
Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:
«Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας,
που θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στο νησί μας, καθώς το
Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μια από
τις κορυφαίες διοργανώσεις στον χώρο του σχολικού αθλητισμού.
Με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλον τον κόσμο, η συγκεκριμένη
αθλητική διοργάνωση αναβαθμίζει την Κρήτη στον παγκόσμιο
αθλητικό χάρτη. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή στήριξε
την προσπάθεια διεκδίκησης των αγώνων και συμμετέχει ενεργά
στην άρτια και άριστη προετοιμασία τους, συγχαρητήρια στους 800 αθλητές-μαθητές από 31 χώρες που θα συμμετέχουν στους αγώνες, τα εύσημα σε όλους όσους συμβάλλουν, στους εκατοντάδες εθελοντές για την πραγματοποίηση πρωταθλήματος».
Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Ένα μεγάλο αθλητικό μαθητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια. Το Ηράκλειο και η Κρήτη αποτελούν τα τελευταία χρόνια αθλητικό προορισμό, ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές και τους εθελοντές για την μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία».
Γιώργος Τερζάκης Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων: «Η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, εκπαιδευτικών-γυμναστών, εθελοντών διασφαλίζουν την επιτυχία των αγώνων με πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξουν τους αγώνες που έχουν αθλητικό και παιδαγωγικό στόχο».
Κώστας Βαρδαβάς Αντιδήμαρχος Ηρακλείου: «Η Κρήτη, το Ηράκλειο, είναι αθλητικός προορισμός, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι με την καλή συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, αθλητικών φορέων μπορούμε και υλοποιούμε μεγάλους στόχους. Ευχαριστίες σε όλους όσους συμβάλλουν για την επιτυχία των σχολικών αγώνων».
Γιάννης Μαστοράκης Δήμαρχος Χερσονήσου: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη, διεθνή αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος μας, καλωσορίζει για το σημαντικό αθλητικό γεγονός τους εκατοντάδες μαθητές που θα φιλοξενηθούν στις άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Χερσόνησος».
Μανόλης Κοκοσάλης Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων: «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στη Κρήτη τους διεθνείς σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση, συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει».
Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού: «Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους για τους μαθητικούς αγώνες, και στους εθελοντές, με την συνεργασία  καταφέρνουμε να κάνουμε σημαντικά γεγονότα κάνοντας την Κρήτη αθλητικό προορισμό».
Ρένος Πιτάλης Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF): Με χαρά συνδιοργανώνουμε ως ομοσπονδία τους αγώνες στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Οι αγώνες διεξάγονται στο Κρήτη για τρεις κύριους λόγους: για τις καλές ξενοδοχειακές μονάδες, τις καλές μεταφορές, τις καλές αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στο νησί. Το πρωτάθλημα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».
Μαρία Καλουδιώτη Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου: «Ευχαριστίες σε όλους τους συνδιοργανωτές για την προετοιμασία των αγώνων, ειδικά στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον κ. Τερζάκη για την επιμονή του να φέρει στο Ηράκλειο τους αγώνες. Το Ηράκλειο μπορεί να γίνει αθλητικός προορισμός».
Ροδούλα Σπετσωτάκη εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής: «Πρόκειται για εντυπωσιακούς αγώνες συγχαίρουμε τους εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν στη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος».
Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και η μασκότ των αγώνων, ο μυθικός γρύπας, που σχεδίασε η εικαστικός Άννα Χιλιετζάκη.
Η ΤΕΛΕΤΗ ΈΝΑΡΞΗΣ θα γίνει το  Σάββατο 13 Απριλίου   στις 19:30 στο Κεντρικό Κλειστό Γήπεδο -  2 Αοράκια.
ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ:
Η Ημέρα των Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 20:00 στην  Πλατεία  Ιδης (Σταυρό της πόλης)
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ:
Οι τελικοί αγώνες, οι απονομές και η τελετή λήξης θα γίνουν την  Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 21.00.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγώνων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

http://www.greece-wscb2019.gr/?page_id=400&lang=el

 

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου