main img main img main img main img main img main img main img main img

Επίσκεψη του Δημάρχου Χερσονήσου στα εκτελούμενα έργα

Χερσόνησος, 6 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Δημάρχου Χερσονήσου στα εκτελούμενα έργα

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κατσαμποξάκη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΥ) του Δήμου Χερσονήσου επισκέφτηκε  την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 τα εκτελούμενα του Δήμου Χερσονήσου, και συγκεκριμένα

1. Ανέγερση  κτιρίου δημοτικού παιδικού σταθμού στον οικισμό Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (δεξιά) και ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης  στο εργοτάξιο του δημοτικού παιδικού σταθμού στα Μάλια

 

Προϋπολογισμός μελέτης:   1.650.000  €

Ανάδοχος:   Αφοί Παπουτσάκη ΑΤΕΕ

Ημερομηνία σύμβασης: 6-12-2013

Ημερομηνία περαίωσης εργασιών: 6-6-2015

Φυσικό αντικείμενο:

Περιγραφή : Ανέγερση Παιδικού Σταθμού και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός του οικισμού των Μαλίων. Πιο συγκεκριμένα σε οικόπεδο με εμβαδόν 823,99μ2 πρόκειται να ανεγερθεί κτήριο δημοτικού παιδικού σταθμού δυναμικότητας 75 περίπου νηπίων. Το οικόπεδο, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται εντός του οικισμού των Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου επί της οδού Ελ. Βενιζέλου με πρόσωπο σε αυτήν περίπου 23,50μ.

Στο οικόπεδο βρίσκονται δύο ισόγεια κτίρια συνολικού εμβαδού 190,15μ2 και τα οποία θα κατεδαφιστούν με κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να ανεγερθεί ο παιδικός σταθμός.

Το κτίριο του παιδικού σταθμού πρόκειται να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής των Μαλίων, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, με την πλειονότητα των χώρων να τοποθετούνται στο ισόγειο, ενώ κάποιες χρήσεις τοποθετούνται στο υπόγειο. 

 

 

2. Διαμόρφωση χώρου δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Πισκοπιανό Δ.Ε.Χερσονήσου

 

 

 

Προϋπολογισμός μελέτης: 712.005,00  €

Ανάδοχος:  Κ.Κοντάκης Ε.Ε.

Ημερομηνία σύμβασης: 25-06-2013

Ημερομηνία περαίωσης εργασιών: 29-5-2014 

Φυσικό αντικείμενο: Η δράση αυτή αφορά στη διαμόρφωση δημοτικού οικοπέδου στον οικισμό Πισκοπιανό της Δ.Ε. Χερσονήσου με τη δημιουργία καθιστικών χώρων, διαδρομών περιπάτου και παιδικής χαράς, καθώς και την ανακαίνιση διώροφου υφιστάμενου κτιρίου και μίας αίθουσας κάτω από το υφιστάμενο κιόσκι.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση διαφορετικών υλικών επίστρωσης, την αλλαγή επιπέδων, τη δημιουργία κατασκευών σκίασης (ξύλινες και μεταλλικές πέργκολές) και σηματοδότησης των εισόδων, την κατασκευή παρτεριών και τη φύτευση φυτών, την επένδυση με διακοσμητικά υλικά και τη δημιουργία φωτεινών διαδρομών με φώτα εντοιχισμένα, επίτοιχα ή τοποθετημένα σε ιστό.

Πιο συγκεκριμένα, στον πολυεπίπεδο χώρο, όπως διαμορφώνεται , προτείνεται η δημιουργία χώρων εισόδων με παράλληλη δημιουργία σκιασμένων χώρων καθιστικών, χώρος ψυχαγωγίας και καθιστικού με την τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, και χώρος παιδικής χαράς με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας.

Όλα τα επίπεδα είναι προσβάσιμα από ΑΜΕΑ με τη χρήση των ραμπών που έχουν κατασκευαστεί καθώς και ενός αναβατόριου που θα τοποθετηθεί εξωτερικά. Στον χώρο των W.C. δημιουργήθηκε και ένα κατάλληλα διαμορφωμένο W.C. για την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (δεξιά) και ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης στο δημοτικό χώρο που διαμορφώνεται στο ΠισκοπιανόΟ Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (αριστερά) συνομιλεί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου


3. Αναμόρφωση  πλατείας πλατάνου στο Κράσι κ’ ολοκλήρωση ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Κρασίου Δ.Ε. Μαλίων ¨

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (αριστερά) επισκέπτεται έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στο Κράσι, του Δήμου Χερσονήσου

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (αριστερά) συνομιλεί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου

 

Προϋπολογισμός μελέτης: 167.000,00  €

Ανάδοχος:  Κ/ξία  Ιωάννης Τζιράκης – Δέσποινα Μιαούλη

Ημερομηνία σύμβασης: 13-01-2014

Ημερομηνία περαίωσης εργασιών: 13-08-2014 

Φυσικό αντικείμενο:  Το φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελείται από τις παρακάτω παρεμβάσεις :

α)Αναμόρφωση της πλατείας πλατάνου που περιλαμβάνει την εκβάθυνση του χώρου περιμετρικά του πλατάνου, την ανακατασκευή ράμπας πρόσβασης στην πλατεία, την κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ , 4 διαμηκών και 5 καθέτων αεραγωγών, καθώς και τον φωτισμό της πλατείας και του δέντρου.

 β)Ολοκλήρωση της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού με επιφάνεια παρέμβασης 430.00 m2 περίπου, στην οποία περιλαμβάνει η καθαίρεση υφιστάμενης ασφαλτόστρωσης, οι απαιτούμενες εκσκαφές για την διέλευση των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης(ακαθάρτων και όμβριων) και ηλεκτροφωτισμού και η πλήρης κατασκευή των δικτύων αυτών , η κατασκευή βάσης οδοστρωσίας πάχους  10 εκ., η διάστρωση της επιφάνειας με ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδερμα πάχους 15 εκ., η πλακόστρωση με ηφαιστειογενή πέτρα Ρεθύμνης και τέλος η κατασκευή πετρόκτιστου, αρμολογημένου τοιχείου με χρήση καθιστικού.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου είπε:  "Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα, με την επιτόπια επίσκεψή μου στα εκτελούμενα έργα, ότι υλοποιούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και κάποια από αυτά βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσής τους. Και τα τρία έργα είναι μέρος του προγράμματος έργων ΟΣΑΠΥ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και εκτελούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου".

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (δεξιά) με τον Αντιδήμαρχο Χερσονήσου κ. Σπύρο Κατσαμποξάκη (αριστερά) μπροστά στον αιωνόβιο πλάτανο του Κρασίου που έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου