main img main img main img main img main img main img main img main img

Με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Ενέργειας 2016 στο Δήμο Χερσονήσου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις Ημέρες Ενέργειας του Δήμου Χερσονήσου σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία [Δημοτική Ενότητα Γουβών, Χερσονήσου, Μαλίων, Επισκοπής] του Δήμου Χερσονήσου.

 

Συγκεκριμένα η πρώτη Ημέρα Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουρνών, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου (εντός της ΠΑΒΓ). Στην παρούσα εκδήλωση συμμετείχε η 4η, 5η και 6η τάξη με 80 παιδιά. H δεύτερη ημέρα Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο Δημοτικό σχολείο Χερσονήσου. Στην εν λόγω ημέρα, συμμετείχαν 100 παιδιά, της 4ης, 5η, 6ης τάξης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τρίτη Ημέρα Ενέργειας την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων για όλες τις τάξεις του Δημοτικού (180 παιδιά).Η τελευταία Ημέρα Ενέργειας στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου (80 παιδιά).

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία, τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων κ.κ. Γ. Μαυρουδή, Χ. Αργυράκη, Ι. Καλλιτσάκη, Γ. Δασκαλάκη αντίστοιχα, καθώς και τους Δασκάλους τους, οι οποίοι βοήθησαν να επισφραγισθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις, στο σύνολο τους.

 

Για το σύνολο των εκδηλώσεων, ευχαριστούμε τους εισηγητές Δρ. Σοφία Υφαντή, Μηχανολόγο και Μιχαήλ Τζαγάκη, MSc Hλεκτρολόγο Μηχανικό, για την παρουσίαση τους  με τίτλο Εξοικονόμηση Ενέργειας. Επιπρόσθετα ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Όλγα Χρήστου, Χημικό Μηχανικό για την παρουσίαση της με τίτλο Σύγχρονα Περιβαλλοντικά προβλήματα & Επίδειξη Κατασκευών από Ανακυκλώσιμα Υλικά. Συμπληρωματικά, στο πλαίσιο των Ημερών Ενέργειας πραγματοποιήθηκε βιντεοπροβολή για την καινοτόμο πρακτική ‘Πράσινη Στέγη’ του Δήμου Χερσονήσου.

 

Συγχρόνως, σε κάθε τάξη σχολείου, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής γύρω από το γνωστικό πεδίο της εξοικονόμησης Ενέργειας, και οι διακριθέντες παρέλαβαν ένα ‘πράσινο παιχνίδι’, με μόνη υποχρέωση τους να παρουσιάσουν το παιχνίδι στους συμμαθητές τους προκειμένου να ενισχυθεί η αλληλεπιδραστική γνώση των παιδιών σε ενεργειακά θέματα.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα Στελέχη του Δήμου Χερσονήσου και όλους τους Συντελεστές της διοργάνωσης, τους Χορηγούς μας: ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., Μαρία Βιτώρου, TheCopyShop, Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής ‘Εργάνη’, καθότι χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία όλων, δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση των εκδηλώσεων .

 

Επιλογικά, εκφράζουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χερσονήσου, καθότι με  την ενεργό υποστήριξη της,  το όραμα μας  για συμβιωματική Παιδεία γύρω από τα καίρια ζητήματα της εξοικονόμησης ενέργειας, αποτυπώθηκε μέσα από  τις πολυπληθείς δράσεις στα σχολεία.

 

 

 

 

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου