main img main img main img main img main img main img main img main img

Δελτίο Τύπου για ζημιες απο χαλαζόπτωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Χερσονήσου υπέστη σημαντικές ζημιές  από τη χαλαζόπτωση της 20ης Σεπτεμβρίου  2016 σε ορισμένες περιοχές του Δήμου.

Από επιτόπιες επισκέψεις, ζημιές μέχρις στιγμής έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Μαλίων, Μοχού, Σταλίδας και στα χωριά της Λαγκάδας, κυρίως  σε καλλιέργειες ελαιοδένδρων, κηπευτικών και μπανάνας.

Μετά από αυτοψία που διενήργησε, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Μαλίων κ. Εμμανουήλ Κουλούρα, έγινε αναγγελία των ζημιών από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Κλιμάκιο από γεωπόνους του Υποκαταστήματος Ηρακλείου του ΕΛΓΑ περιόδευσε  άμεσα στο Δήμο Χερσονήσου στις 21 Σεπτεμβρίου, για μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που έλαβαν χώρα.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Χερσονήσου, ζητά επιτακτικά την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων Δημοτών.

Ο Δήμος θα προσφέρει  τις υπηρεσίες του στους πληγέντες αγρότες συνδράμοντας  στην  άμεση  σύνταξη των απαραιτήτων δηλώσεων.

Τις επόμενες μέρες οι παραγωγοί των περιοχών που επλήγησαν θα ενημερωθούν για την διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Ζημίας  που υπέστησαν.

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και το μέγεθος της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος  που σε χαλεπούς καιρούς χάνεται από τους αγρότες παραγωγούς μας, ο Δήμος θα συνδράμει στο μέγιστο δυνατό με τις υπηρεσίες του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται. 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΑΣ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΤΡΙΤΗ 4/10/2016 ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

(ώρες 8:30-13:00).

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου