main img main img main img main img main img main img main img main img

Εκδήλωση για την 116η Επέτειο της Σφαγής Κατοίκων και Ιερομόναχων Ανώπολης (27/07/1986)

Χερσόνησος, 29 Ιουλίου 2012

Στην εκδήλωση της 116ης επετείου της σφαγής κατοίκων και Ιερομονάχων Ανώπολης από βαζιβουζούκους Τούρκους (27/07/1986), που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Ανωπόλεως (27/07/2012) παρευρέθη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ Σπ. Κατσαμποξάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ανώπολης κ. Εμμ. Περβολαράκη, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Εμμ Πλευράκη και τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κ Εμμ. Μετοχαράκη και Κων/νο Ζαχαριουδάκη.

Μετά τη Θεία λειτουργία έγινε τρισάγιο στη μνήμη των σφαγιασθέντων, καταθέσεις στεφάνων και ομιλία από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης κα Μαυροφοράκη Γεωργία.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κος Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε:

“Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των σφαγιασθέντων κατοίκων του μαρτυρικού χωριού Ανώπολης του Δήμου μας και των Ιερομονάχων της Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννου Θεολόγου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης, στην Ενορία Ταξιαρχών Ανώπολης και στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Ανώπολης, οι οποίοι ακατάπαυστα και κάθε χρόνο τιμούν τη μνήμη των σφαγιασθέντων. Η Ανώπολη υπήρξε πνευματικό κέντρο, φωλεά ανταρτών και κέντρο επαναστατικών δραστηριοτήτων. Το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην περιφέρειά της και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια του χωριού, υπήρξε σπουδαίο εθνικό – θρησκευτικό κέντρο. Αρωγός των επαναστατών και κιβωτός Εθνικής Σωτηρίας.”

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου