main img main img main img main img main img main img main img main img

Ενημερωτική εκδήλωση σε μαθητές γυμνασίου: «Οι φίλοι μας, τα ζώα συντροφιάς»

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και το Γυμνάσιο Γουβών, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση των μαθητών της Α΄ τάξης Γυμνασίου στην αίθουσα της πρώην αγγλικανικής εκκλησίας (πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών), με θέμα: «Οι φίλοι μας, τα ζώα συντροφιάς».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στα παιδιά μίλησε η κ. Μαρίζα Ζυμωνοπούλου, μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Σείριος».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για βασικές προβλέψεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς (ν. 4039/12) και για τις ανάγκες φροντίδας που έχουν τα ζώα συντροφιάς είτε έχουν ιδιοκτήτη είτε είναι αδέσποτα. Τονίστηκε ότι, εφόσον κάποιος αποφασίσει να υιοθετήσει ζώο συντροφιάς χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα, γιατί η εγκατάλειψη των ζώων που για διάφορους λόγους γίνονται «ανεπιθύμητα» στους ιδιοκτήτες τους, είναι πράξη με πολύ σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στα ίδια όσο και στην ανθρώπινη κοινωνία.

Το ζωντανό παράδειγμα της σκυλίτσας «Μέλι» που συνόδευε την κ. Ζυμωνοπούλου, έδειξε στα παιδιά πόσους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσει ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς, πόση προσπάθεια χρειάζεται για να αποκατασταθούν οι σωματικές και ψυχικές κακώσεις που συχνά υφίστανται αυτά τα ζώα, αλλά και πόση ευγνωμοσύνη δείχνουν στους ανθρώπους που θα τα περιθάλψουν και θα τα φροντίσουν.  

Η δημοτική αρχή Χερσονήσου ευχαριστεί τη διεύθυνση και τους καθηγητές των σχολείων για τη συνεργασία, ενώ ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κ. Ζυμωνοπούλου, που προσφέρθηκε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές.

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου