Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση 500.000 ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στο Δήμo

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης,  συμμετείχαν σήμρα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια όπου με εκπροσώπους του ΟΑΚ, της Τροχαίας ΒΟΑΚ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και των αντιδημάρχων Δήμου Χερσονήσου, Τεχνικών Έργων κ. Μανόλη Πετράκη και Οικονομικών Θεμάτων κ. Εμμ. Πλευράκη, συζητήθηκε η προώθηση εκτέλεσης των εργασιών για την εκτροπή της κυκλοφορίας στο έργο Γούρνες-Χερσονήσου μέσω παλιάς εθνικής οδού, προκειμένου να κατασκευαστεί στη συνέχεια ο νέος δρόμος Γούρνες - Χερσόνησος. Μάλιστα, η Περιφέρεια Κρήτης θα ενισχύσει οικονομικά το έργο με 200.000 ευρώ για την βατότητα του παλιού τμήματος του οδικού δικτύου που θα δεχθεί την εκτροπή της κυκλοφορίας για τρεις (3) μήνες περίπου. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σύμβαση ύψους 500.000 ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου στο Δήμο Χερσονήσου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τα έργα οδικής ασφάλειας-συντήρησης οδικού δικτύου ύψους 100 εκ. ευρώ το 2016 τόνισε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για όλη την Κρήτη και αισιοδοξούμε ότι μέσα στο 2016 θα «βγουν» έργα για ολόκληρο το νησί που θα ξεπερνούν σε πρώτη φάση τα 100 εκ. ευρώ.  Θα αφορούν έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, του επαρχιακού, του ΒΟΑΚ, αλλά και των δήμων.  Πιστεύουμε ότι μέσα στη τριετία θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο οδικό δίκτυο σε όλο το νησί».

Η σύμβαση για το οδικό δίκτυο στη Χερσόνησο

Για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στο Δήμο Χερσονήσου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 500.000 ευρώ και η Περιφέρεια Κρήτης εξασφάλισε τους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη παρουσία του αντιδημάρχου Χερσονήσου, Μανόλη Πετράκη, των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της  Περιφέρειας Καίτης Ιερωνυμάκη, Χρυσούλας Μελλισσουργάκη και του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΒΡΑΜΙΔΗ Α.Ε.».  Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το έργο που σύντομα θα ξεκινήσει ενισχύοντας την οδική ασφάλεια σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Μανόλης Πετράκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση του κονδυλίου εν μέσω οικονομικής κρίσης, επεσήμανε ότι οι οδικές παρεμβάσεις θα γίνουν έξω από τους οικισμούς του δήμου.

Οι εργασίες συντήρησης θα γίνουν τμηματικά στις παρακάτω δημοτικές ενότητες :

-ΔΕ Μαλίων (παραλιακή οδός Σταλίδας – Μαλίων – Αρχαιότητες), οικισμός Μοχού και Σταλίδας

-ΔΕ Χερσονήσου (ΠΕΟ εντός Λ. Χερσονήσου) καθώς και δημοτικές οδοί στους οικισμούς Λ. Χερσονήσου, Πισκοπιανό, Αγριανά, Ανάληψη και Αβδού.

-ΔΕ Γουβών δημοτικές οδοί στους οικισμούς (Κ. Γουβών, Α. Γουβών, Κοκκίνη Χάνι – Γούρνες – Κάτω Βάθια – Βραχόκηπος & Ελαία).

-ΔΕ Επισκοπής, δημοτικές οδοί στους οικισμούς (Επισκοπής, Σγουροκεφάλι, Αιτάνια, Γαλίφα, Καινούριο Χωριό).

Έργο εκτροπής κυκλοφορίας  Γούρνες - Χερσόνησος μέσω Π.Ε.Ο.

Τέλος, για τη  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για την εκτέλεση εργασιών για την εκτροπή της κυκλοφορίας στο έργο Γούρνες-Χερσόνησος μέσω παλιάς εθνικής οδού ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Εμείς αναλάβαμε να εκτελέσουμε ένα έργο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 200 χιλ. ευρώ μαζί με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης που θα κάνει το υπόλοιπο έργο. Παρά του ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές μας, η Περιφέρεια για άλλη μια φορά έρχεται να αποδείξει ότι μπαίνει μπροστά παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει να γίνει αυτό το έργο με την εκτροπή της κυκλοφορίας, για να κατασκευαστεί στη συνέχεια το μεγάλο έργο Γούρνες-Χερσόνησος».