main img main img main img main img main img main img main img main img

Τεχνική Συνάντηση στο Δήμο Χερσονήσου για συζήτηση των έργων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου

O Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης οργάνωσε σήμερα 18/11/2011 τεχνική συνάντηση για την συζήτηση των εκτελούμενων έργων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και συγκεκριμένα εκείνων των έργων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χερσονήσου. Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου, η Βουλευτής Ηρακλείου κυρία Μαρία Σκραφνάκη, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων-ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ  κ. Γεώργιος Αγαπάκης καθώς και στελέχη αυτής της υπηρεσίας και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χερσονήσου Σπύρος Κατσαμποξάκης.

 Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ «Σταλίδα έως όρια Νομού Ηρακλείου στην περιοχή Τάρμαρο». Πρόκειται για ένα έργο 8.5 χλμ το οποίο απαρτίζεται από τρία επί μέρους έργα. Η κατασκευή του κυκλικού κόμβου Σταλίδας περιλαμβάνει έργα οδοποιίας και έργα Η/Μ, η ολοκλήρωση των οποίων προβλέπεται έως τέλος Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Το έργο θα δοθεί σε χρήση με την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροφωτισμού για λόγους ασφαλείας.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον ισόπεδο κόμβο στο τέλος του τμήματος του συγκεκριμένου έργου (στα όρια Νομού Ηρακλείου – Νομού Λασιθίου, στην περιοχή Τάρμαρο), ο οποίος θα έχει όλες τις κινήσεις.

Αυτό το οποίο πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πέραν των δύο ισόπεδων κόμβων εκκρεμεί και υπολείπεται η δεύτερη στρώση του ασφαλτοτάπητα 3 χιλιομέτρων περίπου. Όλες οι υπόλοιπες εργασίες έχουν γίνει.

Προγραμματίζεται από την επόμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση των ασφαλτικών. Εκτιμάται ότι σε 15 μέρες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα έχουν ολοκληρωθεί. Συνεχίζεται η τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας και βεβαίως προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες που αφορούν τη σήμανση και τη διαγράμμιση.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγινε επίσκεψη στο εργοτάξιο και συγκεκριμένα πρώτος σταθμός αυτής της επίσκεψης ήταν ο ισόπεδος κόμβος Σταλίδος (Μοχού). Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ακολούθησε επίσκεψη και στον ισόπεδο κόμβο στην περιοχή Τάρμαρο. Έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο εργοταξίου και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την όσον το δυνατόν έγκαιρη αποπεράτωση αυτών των έργων.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από Ηράκλειο μέχρι τα όρια του Νομού Λασιθίου και ιδιαίτερα στα όρια του Δήμου Χερσονήσου είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Στην κατεύθυνση αυτή σε καθημερινή βάση επιδιώκουμε κάθε συνεργασία και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Το έργο έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά. Η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη διότι περιοχές όπως η Σταλίδα και τα Μάλια επιβαρύνονται σήμερα από τη  διέλευση της κυκλοφορίας μέσα από το συγκεκριμένο πολεοδομικό συγκρότημα.

Βεβαίως το έργο αυτό, θα αποτελεί και μια σημαντική εξέλιξη και για τους κατοίκους του Νομού Λασιθίου, οι οποίοι θα έχουν πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο ασφαλή πρόσβαση και εξυπηρέτηση.

Ο κ. Δοξαστάκης τόνισε ιδιαίτερα την καλή συνεργασία που υπάρχει με την κυρία Μαρία Σκραφνάκη και βεβαίως με την ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και για τα έργα που εκτελούνται, είτε αυτά χρηματοδοτούνται από τον Δήμο, είτε από άλλες πηγές. 


copyright © Δήμος Χερσονήσου