Προγραμματική σύμβαση για έργα οδικών υποδομών μισού εκατ. ευρώ υπογράφηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ (500.000 ευρώ για κάθε δήμο) για έργα οδικής ασφάλειας, συντήρησης και αναβάθμισης των δρόμων στους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας, και Χερσονήσου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Οι προγραμματικές συμβάσεις συνυπογράφηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης από τους δημάρχους Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη, Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Μανόλη Κοκοσάλη, Γόρτυνας, κ. Νίκο Σχοιναράκη, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, κ. Γιώργου Πιτσούλη, του αναπληρωτή γενικού διευθυντή υποδομών Περιφέρειας Κρήτης, κ. Γιώργου Παπαδάκη και  της πολιτικής μηχανικού της διεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης, κ. Γιάννας Μαραγκάκη.

 «Υπογράψαμε σήμερα τρεις συμβάσεις ύψους 1,5 εκ. ευρώ συνολικά για την οδική ασφάλεια για την δημοτική οδοποιία, στους δήμους Χερσονήσου, Αρχανών-Αστερουσίων και Γόρτυνας. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους αλλά και τον πρώην Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη που είχε υπογράψει τις σχετικές χρηματοδοτήσεις. Η Περιφέρεια Κρήτης μπήκε μπροστά, και δημοπρατεί όλα αυτά τα σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ενδοχώρας, σε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο δημοτικό οδικό δίκτυο στο νησί μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Με ικανοποίηση για τη σημερινή υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση οδικών έργων ο δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε:
«Πρόκειται για σημαντικά τεχνικά έργα για την βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα και στις κοινότητες, όπου έχουμε μεγάλο πρόβλημα διαχρονικά, μετά και την έλλειψη οικονομικών πόρων τα τελευταία χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Η σημερινή μας υπογραφή έρχεται μετά την κινητοποίηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και την έγκριση της χρηματοδότησης από τον πρώην Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη».