Επίσκεψη φοιτητών από το Παν/μιο του Middlesex στα Μάλια

Eνθουσιασμένοι από τις επαφές με τους φορείς και τους κατοίκους των Μαλίων δήλωσαν μετά τη χθεσινή τους επίσκεψη οι δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος “Tourist Management” του Πανεπιστημίου Middlesex της Μεγ. Βρετανίας, μετά από πρωτοβουλία του καθηγητή Τουρισμού Πανεπιστημίου Middlesex, Δρ. Κωνσταντίνου Ανδριώτη και του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Απόστολου Λουλουδάκη.

 Ο νεανικός τουρισμός και ειδικότερα, η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή των Μαλίων, ήταν το θέμα που απασχόλησε τους φοιτητές στην επίσκεψή τους στο Δήμο Χερσονήσου για το οποίο αναμένεται να εκπονήσουν και σχετική εργασία. Στο δημοτικό κατάστημα Μαλίων τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, κ. Λουλουδάκης, δηλώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής ότι «θα αλλάξουμε τα Μάλια, αυτός είναι ο στόχος μας, γιατί δεν μπορεί να καταστρέφεται η τοπική οικονομία για μια χούφτα δολάρια, για να υπάρχει μια ελεύθερη ζώνη όπου θεωρητικά, επιτρέπονται τα πάντα.» Δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή τους στο γεγονός ότι «σας υποδεχόμαστε ως αυριανά στελέχη του τουρισμού, στους οποίους απευθυνόμαστε για να συμβάλλετε με τη σειρά σας στη μεταστροφή του κλίματος» κατέληξε.

Στη συνέχεια, μίλησε  ο κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου, τέως δήμαρχος καποδιστριακού Δήμου Μαλίων για το είδος και την ανάπτυξη του τουρισμού στα Μάλια και συγκεκριμένα για το νεανικό – εκτονωτικό – αλκοολικό τουρισμό που επικρατεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Οι ερωτήσεις ήταν καταιγιστικές στην εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ειρήνη Βερεράκη, υπαστυνόμο Α΄, η οποία τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα Μάλια από τους τουρίστες και τις σχετικές ενέργειες της αστυνομίας, ενώ έμειναν έκπληκτοι από την παρουσίαση  του
Δρ. Δημήτρη Γραμμένου από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και τις διαδραστικές εφαρμογές στους τομείς του πολιτισμού, του τουριστικού μάρκετινγκ, της πληροφόρησης. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον τους και για την οπτική του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων, κ. Θοδωρή Λαπίδη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους μετέδωσε μια άλλη εικόνα για την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές νωρίτερα το πρωί είχαν ήδη περιηγηθεί στα Μάλια και συνομίλησαν με κατοίκους και επιχειρηματίες και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων.