main img main img main img main img main img main img main img main img

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΞΟΧΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ

Χερσόνησος, 17 Ιουλίου  2012

ΘΕΜΑ: Λειτουργία παιδικής  εξοχής  - κατασκήνωσης στο Δήμο Χερσονήσου

Ξεκίνησε το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος για την Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση Κοκκίνη Χάνι, της οποίας η οργάνωση και λειτουργία ανατέθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Χερσονήσου με την  Κοινή Υπουργική Απόφασης υπ’ αριθ. Π1β/ΓΠ.οικ. 37261/6-4-2012.

 

Η Παιδική Εξοχή Κοκκίνη Χάνι θα λειτουργήσει για τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Κάθε κατασκηνωτική περίοδος διαρκεί 10 ημέρες.  Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος (μόνο κορίτσια από 6 έως 16 ετών) από 14/7/2012 έως και 23/7/2012.  Η  δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος (μόνο αγόρια από 6 έως 16 ετών) από 26/7/2012 έως και 4/8/2012 και η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ (από 8/8/2012 έως και 17/8/2012) μετά από αίτημα της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ  το οποίο έγινε δεκτό από το Δήμο Χερσονήσου. Επίσης την τρέχουσα περίοδο (πρώτη κατασκηνωτική περίοδο) η Παιδική Εξοχή φιλοξενεί 20 μαθητές και 4 συνοδούς των σχολείων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.


Για την εύρυθμη λειτουργία της Παιδικής Εξοχής ο Δήμος Χερσονήσου έχει προβεί στις απαραίτητες προμήθειες υλικού και τροφίμων, σε όλες τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεων καθώς και στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης τόνισε τη σημασία της λειτουργίας της Παιδικής Εξοχής υπό την εποπτεία του Δήμου για τα παιδιά που θα απολαύσουν τις χαρές που τους παρέχει. Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζονται, την ομαδική ζωή, να παίρνουν πρωτοβουλίες με τη σωστή κατεύθυνση των στελεχών, να διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους, να καλλιεργούν το χαρακτήρα τους, να αποκτούν νέους φίλους και να ζουν αρμονικά. Με την ομαδική ζωή στην Παιδική Εξοχή τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια, να ξεκουράζονται, να παίζουν ανέμελα και να χαίρονται. Η λέξη κατασκήνωση συνδέεται πάντα με τις ωραιότερες αναμνήσεις των παιδιών που έχουν απολαύσει την εμπειρία της.

 


Κατά την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΞΟΧΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ

1η Περίοδος

Τετάρτη     18-7-2012

Αρχιερατική Λειτουργία στο Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Κοκκίνη Χάνι, Κατασκηνώσεις    8 π.μ. – 9 π.μ.

Τετάρτη     18-7-2012

Κρητική Βραδιά με το συγκρότημα Ν. Σμυρνάκη και το χορευτικό συγκρότημα του Μηνά Μιχ. Φουρναράκη  (Ίσταμνος) ,   έναρξη 9 μ.μ.

Πέμπτη     19-7-2012

Ομιλία από τον κ. Ιωάννη Λιονάκη για τον Κ.Ο.Κ.,   έναρξη 9 μ.μ.

Σάββατο    21-7-2012

Ομιλία από την Ιατρό κ. Ειρήνη Πιτσουλάκη με θέμα: «Εγκαύματα σε σχέση με τον ήλιο. Θάλασσα και Πρώτες Βοήθειες για αποφυγή πνιγμού»,   έναρξη 9 μμ

Κυριακή    22-7-2012

Παραδοσιακά τραγούδια: Αργυρώ Ρέππα, τραγούδι, Γ. Βασιλάκης Λαούτο, Γ. Παπαϊωάννου, βιολί,         Γ. Μαυρομανωλάκης, λαούτο – ούτι,   έναρξη 9 μμ.

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου