Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με την κ. Βάσω Συθιακάκη, Προϊσταμένη της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Χερσόνησος,  14 Φεβρουαρίου 2012

 

Συνεχίζοντας τις επαφές του στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη  τουριστική ανάπτυξη που προωθεί το Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης συναντήθηκε σήμερα με την κ. Βάσω Συθιακάκη, Προϊσταμένη της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.


Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Γιώργος Κατσαλής και κ. Γιώργος Τσιμπούκης, Αρχαιολόγοι και οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου κ. Ειρήνη Περδικογιάννη και κ. Νικόλας Βαϊλάκης, Αρχιτέκτονες.


Κατά τη συνάντηση η κ. Συθιακάκη ενημέρωσε λεπτομερώς το Δήμαρχο για την υφιστάμενη κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:


1.       Η καταγραφή, προστασία και ανάδειξη των μνημείων
2.       Σχεδιασμός και υλοποίηση σήμανσης των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων για την αύξηση και βελτίωση της επισκεψιμότητάς τους
3.       Η αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των υφιστάμενων εργολαβιών που υλοποιεί η Εφορεία (αρχαιολογικός χώρος Καστρί Λιμένος Χερσονήσου, Μοναστήρι Αγίας Ελαιούσας)
4.       Συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την Εφορεία για τη συμπλήρωση και ολοκλήρωση μελετών (περιβάλλων χώρος Ναού Κωνσταντίνου & Ελένης Αβδού, Παναγία Πισκοπιανού, κ.ά.)
5.       Δημιουργία και λειτουργία αρχαιολογικής συλλογής (μουσείου) σε δημοτικό κτίριο παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου Καστρίου, Λιμένος Χερσονήσου.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε: «Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, η αξιοποίηση, η ανάδειξη και η προστασία του πολιτιστικού αποθέματος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το Δήμο Χερσονήσου για λόγους αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, η ανάδειξη και συντήρηση όλων των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Δήμου Χερσονήσου προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.»