Καθαρισμός βυθού Λιμανιού Χερσονήσου

 

 

 

Χερσόνησος, 10 Ιουνίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Καθαρισμός βυθού Λιμανιού Χερσονήσου

 

Ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» συνεχίζοντας τις δράσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος, προχώρησε σήμερα στον καθαρισμό του βυθού της λιμενικής εγκατάστασης της Δημοτικής Κοινότητας Λιμένος Χερσονήσου, με τη συνδρομή της σχολής καταδύσεων SCUBAKRETA του  Γεωργίου Γεωργαντά και των εθελοντών δυτών (Τάσο Αράπογλου και Μανόλη Γιαπιτζάκη).


Η συγκεκριμένη δράση έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και αναγνώρισης από τους ξένους επισκέπτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Λιμενική Ζώνη.


Ο Δήμος Χερσονήσου ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά τους

  • -  το Λιμενικό Σώμα (τον Βασίλη Καψή, Αντιπλοίαρχο και τον Μύρωνα Τσατσάκη, Αρχικελευστή)
  • -  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου (τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  Ιωάννη Σέγκο και τη Ν. Μανουσάκη)
  • -  την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ζαχαρία Φανουράκη)
  • -  τη Δημοτική Κοινότητα Λιμένα Χερσονήσου (τον Πρόεδρο  Βαρδή Φραγκιαδάκη)
  • -  τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου και
  • -  τους Αντιδημάρχους (Σπύρο Κατσαμποξάκη, Γιάννη Μαστοράκη και Γιώργο Μεραμβελιωτάκη)

Τη δράση αυτή χαιρετίζει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης  ο οποίος δήλωσε ότι συγχαίρει τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία αυτή την οποία θεωρεί πολύ σημαντική διότι αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ενασχόληση με το περιβάλλον και τη διατήρησή του αφορά όλους μας και πρέπει ο καθένας από μας ακολουθώντας το παράδειγμα αυτό να συμβάλλει προσωπικά στην προστασία της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

Παράλληλα έγινε διανομή έντυπου υλικού, από υπάλληλους  του δήμου και ενημέρωση για το πρόγραμμα Pure-LifeENV/GR/551),  «Αναβάθμιση του δικτύου διανομής και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων της ΔΕΥΑ Χερσονήσου.