Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στην 1η Ενεργειακή Εβδομάδα της Περιφέρειας Κρήτης!

 

Χερσόνησος, 30 Μαΐου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα Ενέργειας: Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στην 1η Ενεργειακή Εβδομάδα της

Περιφέρειας Κρήτης

 

Με αφορμή  τη συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου  στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τη δέσμευση του να εκπονήσει Σχέδιο Βιώσιμης Ενεργειακής Ανάπτυξης, ο Δήμος Χερσονήσου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης να συμμετάσχει στην διοργάνωση της 1ης Εβδομάδας Ενέργειας στο νησί, που διοργανώνει το Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, μαζί με 5 ακόμα Δήμους της Κρήτης και καλεί τους πολίτες, καταναλωτές, επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς να πάρουν μέρος ενεργά  για να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και την ενεργειακή τους συμπεριφορά.

 

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στο Δήμο μας Ημέρα Ενέργειας με τη συμμετοχή των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) της Περιφέρειας Κρήτης, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κρήτης (ΠΕΕΚΠΕ), των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης.

 

Σκοπός των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είναι η μείωση του Ενεργειακού Αποτυπώματος της Κρήτης με τη συμμετοχή όλων των πολιτών -τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών του Δήμου μας-  και την ελπίδα ο θεσμός να καθιερωθεί σε ετήσια βάση στο νησί μας αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και μέσο ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων.  

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ευαγγελίας στο Λιμάνι Χερσονήσου. Την Ημέρα αυτή, καλούμε όλους τους δημότες, επιχειρήσεις και μαζικούς φορείς  να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία και να συμβάλουν στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου μας χρησιμοποιώντας όσο το δυνατό λιγότερο το αυτοκίνητο για τις μεταφορές τους και περιορίζοντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά το Πρόγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 03/06/2013

 

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, ΛΙΜΑΝΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

ΠΡΩΙ 10:00-12:30

 1. Δράσεις για μαθητές της Έκτης Τάξης Δημοτικού με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας Λασιθίου

 

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

 

  1. Στήσιμο και επίδειξη «Ηλιακού Φούρνου»
  2. «Ηλιακός Ποδηλάτης»
  3. Βιωματικά εργαστήρια στα Φ/Β
  4. Παιχνίδια αυλής σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

  • 2. Συμμετοχή μικρογραφίας ανεμαντλίας Οροπεδίου Λασιθίου.
  • 3. Επίδειξη οικιακού κομποστοποιητή και ενημέρωση των μαθητών για τη διαδικασία κομποστοποίησης.  

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ 19:00-20:00

 

 

Τελετή βράβευσης για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό του Δήμου Χερσονήσου.

 

  1. Ομιλία Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη
  2. Βράβευση Εθελοντών Σχεδίου Δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια
  3. Βράβευση των τριών Ξενοδοχείων που υπέγραψαν Εθελοντικό Σύμφωνο Συνεργασίας με το Δ. Χερσονήσου για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό του Δήμου.
  4. Βράβευση Γενικού Λυκείου Γουβών για τη συνεργασία τους με το Δήμο Χερσονήσου μέσω του σχολικού project «Ενεργειακοί Επιθεωρητές Junior σε Δράση»
  5. Διανομή των πρώτων κομποστοποιητών σε πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης. 

 

 

Πληροφορίες: Μαρία Συμεωνίδου & Μάνος Μιχελεκάκης τηλ: 2813 404661