Επίσκεψη Πρέσβη Βρετανίας κ. John Kittmer στο Δήμο Χερσονήσου

 

Χερσόνησος, 24 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Επίσκεψη Πρέσβη Βρετανίας κ. John Kittmer στο Δήμο Χερσονήσου 

 

Το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, ο Βρετανός Πρέσβης κ. John Kittmer, στα πλαίσια ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Κρήτη για σειρά επαφών.


Ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χερσονήσου στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της καμπάνιας ενημέρωσης του Βρετανικού Προξενείου για το νεανικό τουρισμό με τίτλο «Hangover Holiday».

 

Στην παρουσίαση, που είχε μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση, παραβρέθηκαν, οι  Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και επιχειρηματιών.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης στην ομιλία του χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Βρετανικής Πρεσβείας για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκομένων όσον αφορά το νεανικό τουρισμό και εστίασε στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια του τουριστικού προορισμού Μάλια, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς για τους νεαρούς Άγγλους. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε ότι τα Μάλια, όπως όλος ο Δήμος Χερσονήσου και ολόκληρη η Κρήτη, είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός. Η Δημοτική Αρχή έχει άριστη συνεργασία με την Πολιτεία, την Αστυνομία, το Βρετανικό Προξενείο ακόμη και την Scotland Yard και έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων που ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας με σκοπό να αποτρέπονται ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κυρίως νεαρών τουριστών.


Τόνισε ότι τα Μάλια είναι ένας υπέροχος τόπος διακοπών, φιλόξενος, με φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία, που δίνει  ποικίλες δυνατότητες στον επισκέπτη να διασκεδάσει και να χαρεί τις διακοπές του. Επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αλλά και η τοπική κοινωνία ενώ καλωσορίζουν όλους τους επισκέπτες του Δήμου μας, καταδικάζουν απερίφραστα τις ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές νεαρών τουριστών, οι οποίες σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τη χρήση τριτρόχων και τετρατρόχων οχημάτων (γουρούνες), σε κατάσταση μέθης, δημιουργώντας ατυχήματα και διακινδυνεύοντας τη δημόσια ασφάλεια.


Ο κ. John Kittmer ανέφερε στην ομιλία του ότι μια από τις προτεραιότητες της αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας είναι η διασφάλιση της προστασίας των Βρετανών πολιτών στην Ελλάδα. Η Βρετανική Πρεσβεία συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε οι περίπου δύο εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα να έχουν ασφαλή παραμονή χωρίς προβλήματα. Παράλληλα με τη γενική Ταξιδιωτική Οδηγία και τις ενημερωτικές εκστρατείες του Υπουργείου Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας, χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα και υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Βρετανών ταξιδιωτών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Χερσόνησος και τα Μάλια, με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

 

Ο Πρέσβης της Βρετανίας και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, αφού αντάλλαξαν δώρα, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Μαλίων κ. Σπύρο Κατσαμποξάκη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητες Μαλίων κ. Μανόλη Αργυράκη και πολλούς δημότες, ξεκίνησαν για μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο του οικισμού Μαλίων, που έχει αναπλαστεί με εθελοντική εργασία των δημοτών, με τα δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια. Ο Βρετανός Πρέσβης απήλαυσε την φιλοξενία των Μαλιωτών, συνομίλησε μαζί τους, συνάντησε πολλούς Βρετανούς πολίτες που επισκέπτονται αυτή την εποχή τα Μάλια και το Δήμο Χερσονήσου.