Βράβευση του Νορβηγού φωτογράφου Stian Rekdal από το Δήμαρχο Χερσονήσου

 

 

Χερσόνησος, 15 Μαΐου  2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Βράβευση του Νορβηγού φωτογράφου Stian Rekdal από το Δήμαρχο Χερσονήσου


Σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 η βράβευση του γνωστού Νορβηγού φωτογράφου Stian Rekdal και της συνεργάτιδας του Dorota Feifer από το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου απένειμε στον Stian Rekdal το δίπλωμα τιμής του Δήμου Χερσονήσου τιμώντας έτσι την προσφορά του Νορβηγού φωτογράφου για την προβολή του Δήμου Χερσονήσου.


Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κέντρο στις Γούβες παρουσία του κ. Νίκου Σταυρουλάκη, Αντιδημάρχου Χερσονήσου, του κ. Γιάννη Ζαχαριουδάκη, Δημοτικού Συμβούλου, εντεταλμένου για τον Τουρισμό, του κ. Μηνά Λιαπάκη, Ειδικού Συμβούλου Δημάρχου και άλλων συνεργατών του Δημάρχου.


Ο Stian Rekdal βρέθηκε  στη Χερσόνησο στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο Χερσονήσου για την προώθηση του προορισμού (destination profile), προκειμένου να δημιουργήσει υλικό προβολής και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες χρησιμοποιώντας την τεχνική time lapse photography (που στα ελληνικά αποδίδεται με τον όρο  video χρονικής επιτάχυνσης), μια πρωτοποριακή κινηματογραφική τεχνική που στηρίζεται στη λήψη εκατοντάδων ή χιλιάδων σταθερών φωτογραφιών του ίδιου θέματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. μία φωτογραφία το δευτερόλεπτο ή και μία φωτογραφία την ώρα, ανάλογα με το θέμα) και σε κάποιο βάθος χρόνου (που μπορεί να κυμαίνεται από κάποιες ώρες έως κάποιους μήνες), οι οποίες εκ των υστέρων συντίθενται σε μια ταινία πολύ υψηλής ευκρίνειας (ultra high definition)

 

Ακολούθως και με τη χρήση ειδικού λογισμικού θα δημιουργήσει μία ταινία για ολόκληρο το Δήμο Χερσονήσου, καθώς και επί μέρους θεματικά βίντεο για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, φυσιολατρικός, ποδηλατικός κά).


Ο Stian Rekdal παρουσίασε στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του το πρωτογενές υλικό το οποίο είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό και αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες φωτογραφικές λήψεις από όλες τις περιοχές του Δήμου. Το τελικό αποτέλεσμα αφού επενδυθεί μουσικά θα είναι σε λίγες εβδομάδες στη διάθεση του Δήμου Χερσονήσου και θα προωθηθεί σε όλους τους διαύλους τουριστικής προβολής. Επίσης οι φωτογραφίες από τη Χερσόνησο και το τελικό βίντεο θα προβληθούν τόσο από τον ιστότοπο του φωτογράφου όσο και  σε συνέδρια για τις τεχνικές υψηλής ευκρίνειας.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΒΙ.Τ.Α.) μέσα από το οποίο με πρωτοποριακές και καινοτόμες δράσεις επιδιώκεται η αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ώστε να αξιοποιηθούν  και να αναδειχθούν στοιχεία του οικοπολιτιστικού αποθέματος τα οποία θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.»

 


Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την πολύ ποιοτική δουλειά του Stian Rekdal

 

http://www.vimeo.com/stianrekdal