ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Χερσόνησος,  14 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 


Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας. Τα αριθμητικά δεδομένα και οι υποδομές επιβεβαιώνουν αυτή την καταγραφή. Προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε (1.1.2011), ήταν πως θα μπορέσει το συντομότερο και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να εμπλουτίσει, να αναδιαρθρώσει αλλά κυρίως να κάνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

 

Σε μία εποχή δύσκολη, ο τουρισμός ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα και στο παραγόμενο εισόδημα και στην απασχόληση πρέπει να καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την διατήρηση και την ανάπτυξή του. Μετά την εκπόνηση του ειδικού προγράμματος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης με επί μέρους αναφορές και δράσεις, γίνεται μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της ενδοχώρας και διοχέτευσης τουριστικού ρεύματος στην  ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου, η οποία συγκεντρώνει ένα θαυμάσιο δυναμικό από πλευράς πολιτισμού, φυσικής ομορφιάς και περιβάλλοντος.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του με την επίσκεψή που πραγματοποίησε σήμερα στο μοναδικό αγροτουριστικό κατάλυμα Country Hotel Velani στην περιοχή της Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου.

 

Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία γίνεται εδώ και περίπου 8 χρόνια από ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμβάλλουν πάρα πολύ στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.  Οι εντυπώσεις των τουριστών που καταλύουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα είναι πολύ θετικές και για το ίδιο το συγκρότημα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

 

Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στην περιοχή δήλωσε: «Στόχος  της Δημοτικής Αρχής είναι να υποστηρίξει και να τονώσει την προσπάθεια αυτή και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού να δοθεί προτεραιότητα και ενίσχυση στις ειδικές αυτές μορφές τουρισμού. Επίσης στο πλαίσιο της χωροθέτησης του πολύ μεγάλου έργου του Φράγματος του Αποσελέμη, το οποίο ασφαλώς έχει επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία και στο ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής, η Δημοτική Αρχή ζητά και απαιτεί τη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία ούτως ώστε, μέσα από την εκπόνηση μιας ειδικής μελέτης, χωροταξικής και αναπτυξιακής, να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού. Η υποδομή του ταμιευτήρα είναι πολύ σημαντική και θα δώσει μια άλλη κατεύθυνση στη φυσιογνωμία της περιοχής.»