Τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Μαλίων φαντάζονται, συζητούν και δημιουργούν!!!

3 Δεκεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Μαλίων φαντάζονται, συζητούν και δημιουργούν!!!


«Η Γοργόνα των 7 Θαλασσών» είναι μια μικρή και τρυφερή ιστορία, γραμμένη και εικονογραφημένη από τους μαθητές του Α΄ τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Μαλίων με τη βοήθεια των παιδαγωγών : Κουρμπέτη Άννα και Μικροπούλου Ζωή.


Η μικρή αυτή ιστορία δημιουργήθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από τα νήπια, μετά την κατασκευή μιας κούκλας – γοργόνας που προηγήθηκε στα πλαίσια εργαστηρίου, από τα ίδια τα νήπια.


Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη σημασία των διαδραστικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων συμβάλλουν ώστε να νήπια να εξοικειώνονται με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής με έναν τρόπο διασκεδαστικό που επιτρέπει: να ασκήσουν και να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους δημιουργικά, να αναπτύσσουν συνεργατικότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό και συλλογικότητα.


Το κάθε παιδί που αναπτύσσει δημιουργικά τη γραφή του και εκφράζει τις σκέψεις του, μαθαίνει να συγκεντρώνεται, να εκφράζεται σωστά, βελτιώνει σημαντικά τις σχολικές του επιδόσεις και γίνεται φιλαναγνώστης! 


Ο Δήμος Χερσονήσου στηρίζει τις δράσεις για τη φιλαναγνωσία, οι οποίες οργανώνονται στα πλαίσια λειτουργίας των σχολικών μονάδων αλλά και των τοπικών φορέων.


Οργανώνονται δε, δράσεις για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας στις κατά τόπους Λέσχες Ανάγνωσης και στη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χερσονήσου που βρίσκεται στο Λιμάνι Χερσονήσου. Συνεργάζεται με την Μ.Κ.Ε. “Future Library” στα πλαίσια ειδικού προγράμματος για την βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.