Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Επισκοπή,  11 Σεπτεμβρίου 2012

 

Στο Σχολικό Συγκρότημα της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου, παρέστη ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, για τον αγιασμό της έναρξης της Σχολικής Χρονιάς 2012 - 2013, συνοδευόμενος από τον Τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μακράκη.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τη σχολική κοινότητα ο κ. Δήμαρχος, ευχήθηκε πρόοδο, συνεργασία και απόκτηση ολοκληρωμένης και ουσιαστικής γνώσης. Τόνισε ιδιαίτερα, τη σπουδαιότητα της παιδείας για την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας, αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύει. Δήλωσε τέλος, ότι η Δημοτική Αρχή, κατά προτεραιότητα, καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και των υποδομών εκπαίδευσης, για όλα τα διδακτήρια του Δήμου, μέσα στο πλαίσιο της στενότητας και της οικονομικής δυσπραγίας που χαρακτηρίζει, σήμερα, τους Δήμους.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης στο σχολικό συγκρότημα Επισκοπής απετέλεσε η παρουσία του αειθαλή εκπαιδευτικού κ. Σοφουλάκη Αντώνη, ο οποίος το 1968 σε εποχές δύσκολες, που τα πράγματα δεν ήταν εύκολα και δεδομένα, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία της τότε Κοινότητας Επισκοπής, ίδρυσε και λειτούργησε το ιδιωτικό Γυμνάσιο Επισκοπής, το οποίο διαπαιδαγώγησε μεγάλο αριθμό μαθητών, που προόδευσαν στη συνέχεια στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.