Ανάληψη

 

Η δυτική «Πύλη» του Δήμου μας.

Καλωσορίζει ή αποχαιρετά από ή προς το Ηράκλειο.

 

Ένας οικισμός με περισσότερους από χίλιους κατοίκους, γεμάτος ζωή χειμώνα καλοκαίρι. Το χειμώνα συγκεντρώνεται κυρίως μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, ενώ το καλοκαίρι απλώνεται σε όλη του την έκταση και βέβαια στον μακρύ παραλιακό δρόμο, όπου μπορεί κάποιος να περπατήσει ελεύθερα, να απολαύσει την θαλασσινή δροσιά και ένα εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα.

 

Οι Σύλλογοι της Ανάληψης, Πολιτιστικός, Αθλητικός, Φίλων Ι. Ναού, με την αρωγή και του Δήμου Χερσονήσου, διοργανώνουν όλο το χρόνο διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με σκοπό την προαγωγή της ποιότητας ζωής, την ψυχαγωγία, αλλά και την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών.

 

Είναι γνωστές, η τριμηνιαία έκδοση της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ της Ανάληψης, η μεγάλη εκδήλωση της Καθαρής Δευτέρας, η Ανάσταση στην παραλία, η γιορτή Νεολαίας που εμπλουτίζεται με διάφορες δράσεις, οι εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού, διαλέξεις και ημερίδες, η ποδοσφαιρική ομάδα του Α. Ο. Ανάληψης, η Ακαδημία ποδοσφαίρου με παιδιά από όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας, ...............

 

και συνεχίζουμε.