Το Γενικό Λύκειο Γουβών στο «Δίκτυο Συνεργασίας Εναντίον του Μίσους».

Το Γενικό Λύκειο Γουβών συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ και ο τίτλος του διακρατικού προγράμματος είναι “NEw CHapter, NEtwork of Cooperation Against Hate”. Συντονιστής του προγράμματος είναι η Youthnet Hellas, ενώ μετέχουν άλλοι έξι συνεργαζόμενοι φορείς οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές χώρες της ΕΕ : το MBM Center, Training & Development από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Youth  Social Rights Network από τη Δανία, το Centro Sviluppo Creatio Danilo Dolci από το Παλέρμο της Ιταλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών, το 10ο Δημοτικό Συκεών Θεσσαλονίκης και το ΓΕΛ Γουβών από την Ελλάδα.

 

Στις 20 έως 23 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη πόλη τηςΛάρισας η εναρκτήρια συνάντηση των αντιπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων. Το ΓΕΛ Γουβών εκπροσώπησαν οι καθηγητές κ.Γεωργουλάκης Εμ. (βιολόγος) και κ.Δομτζίδης Σπ. (θεολόγος). Στη συνάντηση αυτή έγινε ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του προγράμματος. Κάθε φορέας ανέλαβε την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση του κινήματος που αντιστρατεύεται σε κάθε μορφή ρητορικής μίσους, όπως αυτή εκφράζεται στις κατά τόπους συνθήκες.   Το Λύκειο Γουβών ανέλαβε την πραγματοποίηση ιδιαίτερων πρακτικών που αφορούν  τους νέους ανθρώπους, καθώς οι μαθητές του Λύκείου αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη αυτή την πρωτοβουλία και δραστηριοποιούνται ποικιλοτρόπως.

 

Η ιστοσελίδα του προγράμματος στο facebook είναι: https://www.facebook.com/NEw-CHapter-NEtwork-of-Cooperation-against-Hate-2000466453568363/